Meni
Korpa

POLICISTIN 15 KESICA DAN +15 KESICA NOĆ

Policistin 15 Kesica Dan +15 Kesica Noć
POLICISTIN 15 KESICA DAN +15 KESICA NOĆ
Opis
PolicistIN je dijetetski proizvod namenjen za tretman osoba sa sindromom policističnih jajnika (PCOS) i osoba sa insulinskom rezistencijom. Sadrži mio-inozitol, folnu kiselinu u aktivnom obliku, vitamin D i melatonin. Sindrom policističnih jajnika (PCOS) je endokrini poremećaj kog karakteriše hronično odsustvo ovulacije, udruženo sa hiperandrogenizmom (povišen nivo androgenih - muških polnih hormona) i insulinskom rezistencijom.
Sastav
1 kesica DAN sadrži:
-  mio-inozitol
-  vitamin D
-  folna kiselina

1 kesica NOĆ sadrži:
-  mio-inozitol
-  vitamin D
-  folna kiselina 
-  melatonin
 
Delovanje
 -  mio-inozitol - pokazuje specifične efekte na jajnike, gde utiče na dejstvo FSH – značajnog u regulaciji normalnog menstrualnog ciklusa i stvaranju jajnih ćelija
 -  vitamin D, liposolubilni vitamin koji učestvuje u ćelijskoj deobi i usporava proces starenja jer smanjuje broj promena DNK
 -  folna kiselina u aktivnom obliku, jedan od esencijalnih vitamina B grupe.
U sastav jedne kesice NOĆ, pored pomenutih sastojaka iz kesice DAN, ulazi dodatno:
 -  melatonin - antioksidans koji reguliše niz reproduktivnih funkcija, uključujući vreme ovulacije i reproduktivni potencijal, kao i cirkadijalni ritam (spavanje – budno stanje).
 
Namene
-poboljšava insulinsku osetljivost
-smanjuje insulinsku rezistenciju
-smanjuje koncentraciju slobodnog testosterona
-poboljšava iskorišcavanje glukoze
-uspostavlja i normalizuje menstrualni ciklus
-poboljšava stopu trudnoće

Dodatne informacije

Uputstvo za korisnike
Odrasli i deca starija od 12 godina jednu kesicu DAN ujutru i jednu kesicu NOĆ uveče, rastopiti direktno u ustima bez dodavanja tečnosti, ili rastvoriti u čaši vode ili drugog hladnog napitka.

Napomene:
Proizvod je nutritivno nepotpuna namirnica. Ne može se koristiti kao jedini izvor hrane za osobe kojima je namenjen. Proizvod nije za parenteralnu upotrebu. Koristiti pod medicinskim nadzorom. Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Preparat nije namenjen deci, trudnicama, dojiljama i osobama preosetljivim na neki od njegovih sastojaka. Prekomerna upotreba može izazvati laksativni efekat.
 

Sastav

Delovanje

Namena

Uputstvo

2.229,48 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 18248

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.