Meni
Korpa

NO DOL MAX, 30 TABLETA

No Dol Max, 30 Tableta
NO DOL MAX, 30 TABLETA
Opis
Reumatske bolesti je opšti naziv za više od 100 različitih oboljenja, koja su povezana sa bolovima i upalom zglobova. Tri najčešća oblika su osteoartritis, reumatoidni artritis i giht. Osteoartritis je jedno od najčešćih oboljenja u odrasloj populaciji a polovina obolelih je starija od 65 godina, mada se prve tegobe izazvane upalom zglobova mogu javiti i mnogo ranije. Ova oboljenja nisu deo starenja ali različiti faktori sredine ( bakterijske infekcije, povrede , stres)  kao i genetska predispozicija igraju važnu ulogu u razvoju bolesti. Osteoartritis se češće javlja kod žena i dodatni rizik za pojavu bolesti  su prekomerna težina, povrede i godine života. Obično zahvata hrskavicu kolena, kukova, vrat, prste i donji deo leđa. U najtežim slučajevima hrskavica se može potpuno uništtiti i tada nastaju snažni bolovi i veomа slaba pokretljivost. Ovakvo stanje dovodi do opadanja kvaliteta života, može se razviti nesanica, anksioznost i depresija. Konkretan lek za lečenje uzroka osteoartritisa ne postoji već je celokupna terapija simptomataska što znači da se primenjuju analgetici i protivupalni lekovi koji treba da olakšaju svakodnevni život, da umanjenje ukočenost i bolove.Vrlo je važno da se osim terapije primenjuju i prehrambeno –dijetetske mere kao što su blaga fizička aktivnost, masaža, tople kupke, zdrava ishrana i održavanje normalne telesne težine.
Sastav
Aktivni sastojci (1 tableta):
- Glukozamin-sulfat - 500mg;
- Hondoitin-sulfat - 200mg;
- Suvi ekstrakt korena đavolje kandže - 100mg;
- MSM (metil sulfonil metan) - 50mg;
- Suvi ekstrakt lista aloje - 15mg;
- Mangan - 2mg.

Proizvod ne bi trebalo da koriste osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda.
Delovanje
No dol Max tablete su dodatak ishrani sa manganom, glukozaminom, kondroitinom, MSM kompleksom i biljnim ekstraktima aloje i đavolje kandže, koji povoljno utiče na pokretljivost zglobova. Koristi se kod degenerativnih i zapaljenskih procesa u zglobovima, kod oštećenja hrskavice i ukočenosti zglobova. Proizvod kombinuje hondroprotektivni sa antiinflamatornim efektom i usporava propadanje zglobova, smanjuje upalu i samim tim i bol kod pacijenata i poboljšava pokret. Studije su pokazale da kombinovana suplementacija glukozaminom i hondroitinom, tokom 8 nedelja, dovodi do značajne regeneracije hrskavice kod osoba sa degenerativnim promenama, u odnosu na kontrolnu grupu. Prisustvo aloje i đavolje kandže obezbeđuje umirujuće i protivupalno dejstvo bez neželjenih efekata nesteroidnih antiinflamatornih lekova.
 
Namene
Ublažava bolove u leđima, rukama, nogama i olakšava pokretljivost zglobova!
Preporučuju se kod horničnih reumatskih tegoba jer olakšavaju pokretljivost zglobova.
Vrlo brzo umiruju bolove u kičmenom stubu, kukovima, šakama i kolenima a odlične su i za oporavak nakon sportskih povreda, preloma kostiju i povreda ligamenata. U kombinaciji sa No dol kremom još su efikasnije - bol i ukočenost zglobova prestaje skoro trenutno. Oba proizvoda preporučuju se naravno i sportistima jer redovna upotreba pre i nakon napornih treninga smanjuje rizik od povrede.
Proizvod ne bi trebalo da koriste osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda.Ne preporučuje se osobama koje su alergične na morske plodove, školjke i rakove. Proizvod nije namenjen trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 12 godina. Potreban je oprez kod osoba koje imaju čir na želudcu ili dvanaestopalačnom crevu, kod dijabetesa i kardiovaskularnih oboljenja.

 
Dodatne informacije

Uputstvo za korisnike
jedna tableta dnevno.

Sastav

Delovanje

Namena

Uputstvo

1.122,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 6518

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.