Meni
Korpa

OPTIMUM B COMPLEX PLUS, 30 KAPSULA

Optimum B Complex Plus, 30 Kapsula
OPTIMUM B COMPLEX PLUS, 30 KAPSULA
Opis
Optimalan, jači, efikasniji B kompleks - u samo jednoj kapsuli dnevno!
Optimum B Complex Plus obezbeđuje optimalne dnevne količine esencijalnih B vitamina, a posebno vitamina B12. Poznato je da su potrebe za unosom vitamina B12 u pojedinim stanjima organizma povećane i da njegov nedostatak izaziva niz poremećaja. Na prvom mestu su različiti poremećaji nervnog sistema, oštećenja funkcije nerava, trnjenje ruku i nogu, poremećaj ravnoteže i dr. Nedostatak vitamina B12, takođe može biti uzrok pojave perniciozne anemije i drugih ozbiljnih poremećaja zdravlja. Dalji razvoj ovih neuroloških, ali i ostalih problema, može se zaustaviti uzimanjem vitamina B12 i ostalih vitamina B kompleksa. Optimum B komplex plus takođe povoljno deluje na kožu i kosu, kao i na posledice prekomernog uzimanja alkohola.
Sastav
Sadrži kompleks vitamina B, i to vitamine B1, B2, B3, B5, B6, i 1000mcg vitamina B12.
Delovanje
Vitamin B12 učestvuje u eritropoezi ( izgradnji eritrocita)
- izuzetno bitan za funkcionisanje nervnog sistema
- učestvuje u metabolizmu homocisteina ( snižava nivo)
- učestvuje u metabolizmu folne kiseline i ugljenih hidrata


Vitamini B1 i B2 učestvuju u proizvodnji energije i deluju na enzime koji utiču na nerve, mišiće i srce. Vitamin B3 učestvuje u proizvodnji energije u ćelijama i održava zdravlje nervnog sistema, kože i GIT-a. Vitamin B5 (pantotenska kiselina) učestvuje u sintezi i metabolizmu steroidnih hormona, vitamina D i neurotransmitera. Vitamin B6 učestvuje u razgradnji proteina i u održavanju eritrocita, nervnog i imunog sistema
 
Namene
Na funkcionisanje nervnog sistema i na oštećenje nerava različitog porekla (lumbo-išialgije, sindrom karpalnog tunela, povrede nerva i dr.) Kod osoba sa povećanim potrebama za vitaminima B grupe (pojedini oblici anemije, različite dijete, problemi sa apetitom, problemi sa kosom i kožom, kod rekonvalescenata nakon iscrpljujućih oboljenja) Na prevazilaženje hroničnog osećaja umora. Kod osoba koje konzumiraju alkohol. Кod depresije Optimum B Complex Plus kapsule ne smeju koristiti osobe koje su alergične na vitamine B grupe ili na neku od komponenata proizvoda, kao i osobe na terapiji levodopom. Bolesnici koji boluju od šećerne bolesti, Optimum B Complex Plus kapsule mogu koristiti samo posle konsultacije sa svojim lekarom. Proizvod nije preporučen za upotrebu kod dece. Trudnoća i dojenje: neophodna je prethodna konsultacija sa lekarom. Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu.
Dodatne informacije

Uputstvo za korisnike
Jedna kapsula dnevno uz glavni obrok.

Sastav

Delovanje

Namena

Uputstvo

579,48 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 14120

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.