Meni
Korpa

NOGLIC, 30 TABLETA

Noglic, 30 Tableta
NOGLIC, 30 TABLETA
Opis
NOGLIC® je klinički testiran dijetetski suplement (dodatak ishrani) sa ekstraktima gorke tikvice, gimneme i cimeta, obogaćen dodatkom alfa-lipoinske kiseline i hroma. NOGLIC® povoljno deluje na fiziološke mehanizme regulacije nivoa šećera u krvi.
 
Sastav
 - Suvi ekstrakt ploda  gorke tikvice (Momordica charantia) stand. 3% gorkih materija 150mg           
 - Suvi ekstrakt lista  gimneme (Gymnema sillvestris), stand. 25% gimnemičke kiseline  150 mg
 - Suvi ekstrakt kore cimeta (Cinnamomum zeylandicum droga/ekstrakt 4:1)  125 mg
 - Alfa-lipoinska kiselina 100 mg
 - Hrom  100 µg
 
Delovanje
Gimnema silvestre - održava fiziološki nivo šećera u krvi; neutrališe/smanjuje potrebu organizma za slatkišima; povećava otpuštanje insulina iz β ćelija pankreasa, povećava unos glukoze u ćelije i snižava apsorpciju glukoze iz creva.
Momordica charantia („gorka tikvica“) - njeni plodovi imaju aktivne sastojke sa antidijabetskim svojstvima koji deluju slično insulinu.
Ekstrakt kore cimeta - poboljšava aktivnost insulina i učestvuje u sintezi glikogena u mišićima koristeći slobodnu glukozu.
Alfa lipoinska kiselina - učestvuju u procesu transformacije glukoze; prirodni antioksidans; usporava razvoj dijabetične neuropatije.
Hrom - potpomaže normalno korišćenje glukoze pojačavajući dejstvo insulina.
 
Namene
Za regulaciju nivoa šećera u krvi. Bez glutena. Proizvod ne bi trebalo da koriste osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda, kao ni osobe sa deficijencijom glukoza-6-fosfata. Proizvod nije namenjen trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 12 godina.
Pre uzimanja proizvoda, dijabetičari bi trebalo da konsultuju lekara ili farmaceuta i da redovno kontrolišu nivo glukoze u krvi. Može stupiti u interakciju sa insulinom, oralnim antidijabeticima i sa preparatima na bazi belog luka, pa se istovremena upotreba ne savetuje. Primenu proizvoda prekinuti najmanje 2 sedmice pre planirane hirurške intervencije. Oprez kod pacijenata na insulinu i oralnim hipoglikemicima jer može potencirati njihovo dejstvo.

 
Dodatne informacije

Uputstvo za korisnike
2 tablete dnevno popiti sa čašom vode 15 minuta pre jela – nabolje 1 tableta pre ručka i 1 tableta pre večere.

Sastav

Delovanje

Namena

Uputstvo

660,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 6520

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.