Meni
Korpa

MEVIT B12 1000, 30 LINGVALETA

Mevit B12 1000, 30 Lingvaleta
MEVIT B12 1000, 30 LINGVALETA
Opis
Vitamin B12 ili kobalamin (cijanokobalamin), jedan od vitamina B kompleksa, je hidrosolubilan vitamin (rastvorljiv u vodi) delotvoran u vrlo malim, mikrogramskim dozama. Sadrži fosfor i kobalt i nalazi se isključivo u hrani životinjskog porekla (džigerica, bubrezi, meso, mleko, jaja, sirevi, riba, školjke). Vitamin B12 neophodan je za sintezu  DNK, podržava zdravlje nervnog sistema, učestvuje u metabolizmu masti i ugljenih hidrata i sintezi proteina. Kao deo dobro izbalansirane ishrane sa niskim unosom zasićenih masti i holesterola, vitamin B12 može uticati na smanjenje rizika od srčanih i vaskularnih oboljenja. Vitamin B12 stimuliše regeneraciju jetre, ima ulogu u prevenciji steriliteta, a sa C vitaminom ima antikancerogenu funkciju. Sastavni je deo terapije kod mnogih psihijatrijskih oboljenja. Sastavni je deo terapije neplodnosti oba pola, a kod muškaraca, usled nedostatka ovog vitamina, može doći do poremećaja u produkciji semena i sperme, čak i do nedostatka spermatozoida. 
Sastav
Jedna lingvaleta sadrži Vitamin B12 (metilkobalamin) - 1000mcg

Delovanje
Vitamin B12 je veoma bitan za naš organizam gde učestvuje u mnogim procesima. Vitamin B12 sprečava oštećenja nervnog sistema, nepohodan za sintezu DNK, nepohodan je telu za iskorišćavanje masti i ugljenih hidrata kao i za stvaranje energije i proteina, stimuliše regenraciju jetre. Takođe ima ključnu ulogu u proizvodnji crvenih krvnih zrnaca. Vitamin B12 pomaže u sprečavanju megaloblastična anemije koja kod ljudi izaziva slabost i umor. Vitamin B12 doprinosi normalnom funkionisanju nervnog sistema, normalnoj psiholoskoj funkciji kao i produkciji eritrocita i funkcionisanju imunog sistema.

Namene
Najvažnije uloge vitamina B-12 u organizmu su:
  • pomaže očuvanje funkcija nervnog sistema (poboljšava koncentraciju, pamćenje i ravnotežu)
  • sprečava anemije time što stvara i regeneriše crvena krvna zrnca
  • učestvuje u detoksikacionim procesima u jetri, ali i njenoj regeneraciji
  • pomaže normalan rast, razvoj i apetit kod dece
  • važan je za energetski metabolizam organizma
  • ublažava premenstrualne i menstrualne tegobe

Dodatne informacije

Uputstvo za korisnike
Odrasli i deca iznad 12 godina: jednu tabletu dnevno staviti ispod jezika i pustiti da se lagano otopi. Ukus maline. Zašto upotreba Mevita;
sublingvalna primena - brza apsorpcija, nezavisna od digestivnih faktora podjezično je prisutna bogata mreža krvnih sudova te je apsorpcija direktna I nezavisna od želudacne pH i prisustva "intrising" faktora prikladna za osobe sa otežanim gutanjem.
Adekvatna zamena za injekcioni oblik vitamina B12 neinvazivna i komforna primena studije pokazuju bolju kompliansu sublingvalne formulacije od strane pacijenata
Metilkobalamin kao aktivni oblik vitamina B12 direktno je iskoristljiv I ne zahteva transformaciju u organizmu.

Sastav

Delovanje

Namena

Uputstvo

897,60 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 12563

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.