Meni
Korpa

MAGNEZIJUM 375 PLUS B6, 100 KAPSULA

Magnezijum 375 Plus B6, 100 Kapsula
MAGNEZIJUM 375 PLUS B6, 100 KAPSULA
Opis
Magnezijum 375 plus B6- je kombinacija dva aktivna sastojka: Magnezijuma i Vitamina B6, koji se međusobno dopunjuju. Magnezijum igra višestruku ulogu u organizmu čoveka. Neophodan je za pravilno funkcionisanje svih mišića, uključujući i srčani, kao i za normalno funkcionisanje nervnog sistema. Igra značajnu ulogu u nervnoj provodljivosti i u procesu mišićne kontrakcije, kao i za normalno funkcionisanje nervnog sistema. Igra značajnu ulogu u nervnoj provodljivosti i u procesima ,išićne kontrakcije, kao i u održavanju zdrave strukture zuba i kostiju. Suplementacija magnezijuma može biti potrebna kod njegovog smanjenog unosa ( dijeta, post, kod konzumiranja alkohola). Potrebe za unošenjem magnezijuma su takođe povećane, u stanju stresa, za vreme trudnoće. Vitamin B6 ( piridoksin) olakšava absorpciju Magnezijuma iz digestivnog trakta i pomaže infiltraciju ovog minerala u ćelije. Ovo sinetgisticno dejstvo je izuzetno važno jer se u slučaju prosečnog režima ishrane unosi oko 300mg magnezijuma na dan, od čega se samo jedna trećina absorbuje. Vitamin B6 igra značajnu ulogu u oslobađanju ugljenih hidrata iz mišića.Preparat se pored navedenih stanja može preporučiti i osobama koje su izložene pojačanom fizičkom ili psihičkom opterećenju, a naročito može poslužiti u slučaju prolećne malaksalosti.
Sastav
1 kapsula sadrži:
- Magnezijum (magnezijum-oksid) - 375mg
- Vitamin B6 (piridoksin-hidrohlorid) - 1,4mg
- Vitamin B1 (tiamin-hidrohlorid) - 1,1mg
Delovanje
Uloga magnezijuma u  organizmu:
 - magnezijum je mineral, neophodan za pravilno funkcionisanje svih mišića i nervnog sistema. Pored značajne uloge u nervnoj provodljivosti, magnezijum učestvuje i u opuštanju mišića, ograničava broj nevoljnih kontrakcija, čime utiče na smanjenje grčeva i na regulisanje srčanog ritma. Deluje i na rad creva.
 - vitamin B6 (piridoksin) olakšava absorpciju magnezijuma iz digestivnog trakta i pomaže njegov prolazak u ćelije. Učestvuje u mnogim metaboličkim procesima, u funkcionisanju nervnog i imunog sistema. Takođe, igra značajnu ulogu u oslobađanju ugljenih hidrata iz mišića.
- magnezijum 375 Plus B6 sadrži 100% dnevnih potreba za magnezijumom i vitaminom B6, pri čemu se oni medjusobno dopunjuju . Uzimanje vitamina B6 uz Magnezijum je od posebnog značaja, jer se u slučaju prosečnog režima ishrane unosi oko 300 mg magnezijuma na dan, od čega se samo jedna trećina apsorbuje.
Namene
Magnezijum 375 mg Plus B6 se preporučuje kod grčeva i bolova u mišićima, problema sa opstipacijom (zatvora, lenja creva), pojačanog fizičkog napora (vežbanja) kod sportista, umora, slabosti, nervne napetosti i razdražljivosti, PMS-a, migrene i drugih oblika glavobolja. 
Dodatne informacije

Uputstvo za korisnike
Jedna kapsula dnevno. Kapsule se ne smeju žvakati.

Sastav

Delovanje

Namena

Uputstvo

1.147,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 12279

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.