Meni
Korpa

KOENZIM Q10 AKTIV, 30 KAPSULA

Koenzim Q10 Aktiv, 30 Kapsula
KOENZIM Q10 AKTIV, 30 KAPSULA
Opis
Za zdravo i aktivno srce i telo. Koenzim Q10 (CoQ10, ubihinon) je esencijalan u energetskom metabolizmu čoveka. On reguliše snabdevanje naših ćelija energijom, pa otuda i snabdevanje energijom celog tela i značajan je za pravilan rad srca. Sve naše ćelije sadrže CoQ10, koji je esencijalan za biohemijske i biološke procese i održavanje zdravlja. Sa starenjem organizam proizvodi sve manje koenzima Q10 i zato je neophodno da ga unosimo putem hrane ili dodataka ishrani. Kod 40-godišnjaka koncentracija koenzima Q10 umanjena je za oko 30%, a kod osoba starijih od 60 godina čak i do 60 - 80% u odnosu na 20-godišnjake. Stručnjaci smatraju da je njegov nedostatak jedan od faktora starenja organizma i pojave bolesti vezanih za proces starenja. Brojne studije su pokazale da čak 75% ljudi ima deficit koenzima Q10.
Nauka danas smatra da normalni nivoi koenzima Q10 u organizmu mogu sprečiti nastanak i razvoj pojedinih bolesti i značajno odložiti proces degenereacije ćelija, a time i starenje organizma.

Sastav
Jedna kapsula sadrži 30mg Koenzima Q10
Delovanje
KOENZIM Q10 AKTIV sadrži aktivan sastojak koenzim Q10 koji ima višestruku ulogu u ljudskom organizmu. Svaka ljudska ćelija sadrži koenzim Q10 i to u mitohondrijama (koje se još nazivaju i „pluća ćelije”), gde učestvuje u procesima stvaranja energije. Ovaj antioksidans doprinosi: zaštiti ćelija od slobodnih radikala, održavanju arterijskog krvnog pritiska i zdravlju imunog sistema.
Namene
  • bolesti srca i krvnih sudova (slabost srčanog mišića, aritmije, angina pektoris, infarkt miokarda, hipertenzija)
  • kao dodatak ishrani kao pomoć u sprečavanju ateroskleroze
  • kao dodatak kod terapije statinima i beta-blokatorima (lekovi koji dovode do deficita koenzima Q10)
  • kod starih osoba - antiaging suplement
  • kod sportista - povećava proizvodnju energije
  • kod “sindroma hroničnog umora”

Dodatne informacije

Uputstvo za korisnike
Jedna kapsula dnevno, popiti sa čašom vode ili drugog hladnog napitka. Kapsule se ne smeju žvakati.

Sastav

Delovanje

Namena

Uputstvo

620,40 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 11264

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.