Meni
Korpa

CELLENERGY Q10, 30 KAPSULA

Cellenergy Q10, 30 Kapsula
CELLENERGY Q10, 30 KAPSULA
Opis
Koenzim Q10, poznat kao ubidekarenon je supstanca slična vitaminima koja se sintetiše u jetri, ali se isto tako unosi u organizam preko hrane. Neophodan je za normalno funkcionisanje ćelija organizma. Koenzim Q10 je moćan antioksidans koji transformiše energiju iz hrane u energiju koju telo koristi za svoje metaboličke procese i mišićnu funkciju. Svim organima sa velikim energetskim potrebama neophodna je velika količina koenzima Q10. Visoka koncentracija koenzima Q10 u srčanom mišiću navodi na zaključak o važnoj ulozi koenzima Q10 za pravilnu funkciju srca. Ono što je najbitnije, niske vrednosti koenzima Q10 u srčanom mišiću mogu se popraviti pravilnom suplementacijom. Suplementacija koenzima Q10 se preporučuje i svim pacijentiama koji koriste statine. Kako je utvrđeno da statini (lekovi koji deluju na smanjenje stvaranja holesterola u organizmu) dovode do deficita koenzima u srčanom mišiću, počela je njegova rutinska primena uz terapiju statinima.
Sastav
Jedna kapsula sadrži:
  • 50 mg koenzima Q10 (ubidekarenon, dobijen prirodnom fermentacijom);
  • 50 mg vitamina E ( u obliku D-alfa tokoferol acetata);
  • 20 mg ekstrakta ploda crnog bibera sa 10-15% piperina;
  • 80 µg selena

Delovanje
Koristan je kod postinfarktnog stanja jer obezbeđuje bolje snabdevanje energijom preostalog dela zdravog srčanog mišića. Koenzim Q10 u proizvodu CellEnergy Q10 je dobijen prirodnim procesom fermentacije. Prirodni oblik koenzima Q10 je rastvorljiv u vodi i ima 3-4 puta veću resorpciju u telu u odnosu na oblik rastvorljiv u mastima. CellEnergy Q10 sadrži vitamin E i selen, koji doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Ekstrakt crnog bibera povećava resorpciju koenzima Q10.
Namene
Jedinstvena kombinacija tri antioksidansa, koenzima Q10 u dozi od 50 mg, selena i vitamina E, sa dodatkom crnog bibera koji povećava resorpciju koenzima Q10. Za zaštitu srca i očuvanje vitalnosti.
Dodatne informacije

Uputstvo za korisnike
Jedna kapsula dnevno nakon obroka.

Sastav

Delovanje

Namena

Uputstvo

1.293,60 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 18273

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.