Termin menopauza je grčkog porekla (menos-mesec, pausis-pauza) i označava poslednju menstruaciju koju godinu dana ne prati sledeća. Brojne promene koje prate smanjenu funkciju ovarijuma, čak četiri od pet žena počne da oseća sedam do deset godina pre izostanka menstruacije. Ta faza se naziva premenopauza, posle koje sledi prelazno razdoblje ili perimenopauza. Godinu dana nakon poslednje menstruacije, organizam počinje da uspostavlja hormonalni balans i ulazi u postmenopauzu.

Kako se manifestuje menopauza i koji su njeni simptomi?

Menopauza najčešće nastupa oko 51. godine. Ipak, kada će tačno početi menopauza kod jedne žene, pre svega zavisi od njene genetike, načina života, stresova i drugih okolnosti koje su je pratile tokom života.


Neki od simptoma koji su zajednički svim ženama kada ulaze u menopauzu, odnosno klimaks su: valunzi, noćno znojenje, suvoća i svrab vagine, anksioznost, depresija, nervoza, problemi sa spavanjem, povećanje telesne mase, glavobolja, urinarne infekcije, demencija. S obzirom na to da nema dovoljno polnog hormona, estrogena, u periodu menopauze dolazi do gubitka koštane mase, povećanog rizika od kardiovaskularnih bolesti, kao i razvoja gojaznosti i dijabetesa.

Menopauza, kako je ublažiti?

Umesto klasične hormonske suptitucije, mnoge žene su isprobale prirodnu terapiju, i toplo preporučuju svim pripadnicama lepšeg pola tablete Femevall. Prirodna nadoknada fitoestrogenima je savremeni pristup u smanjivanju tegoba prelaznog doba.

Šta je Femeval?

Femevall je prirodni proizvod koji sinergijom pet aktivnih principa pomaže u prevazilaženju problema prelaznog doba žene i regulisanju poremećene hormonske ravnoteže. Crvena detelina (Trifolium pratense) je jedan od najbogatijih izvora fitoestrogena-izoflavona koji olakšavaju simptome hormonskih varijacija, pokazuju pozitivan efekat u snižavanju holesterola, prevenciji osteoporoze, smanjenju verovatnoće nastanka krvnih ugrušaka i arterijskih plakova. Kliničke studije su pokazale povoljan efekat kod valunga i noćnog znojenja. Hmelj (Humulus lupulus) kao izvor fitoestrogena i blagi sedativ može ublažiti simptome menopauze i sprečiti osteoporozu i kardiovaskularne poremećaje. Vitamin E ispoljava snažno antioksidativno delovanje ali i antiaterogeno, antitrombotsko, antikoagulatorno i imunomodulatorno. Vitamin D3 je važan za mineralizaciju kostiju i zuba i dobru iskoristljivost kalcijuma unetog hranom i sprečavanje osteopenije i osteoporoze. Pivski kvasac je bogat izvor B vitamina, selena i hroma. Vitamini B grupe značajni su za pravilno funkcionisanje nervnog sistema i zdrav izgled kože, kose i noktiju. Selen je značajan za proizvodnju hormona štitne žlezde, dok hrom pozitivno utiče na regulaciju nivoa glukoze.


Femevall, optimalnom kombinacijom aktivnih principa, umanjuje neprijatne simptome menopauze, sprečava pojavu osteopenije i osteoporoze i štiti kardiovaskularni sistem. Jednostavno se dozira, uzimanjem jedne tablete dnevno, postiže se terapijski efekat. Zahvaljujući svim prednostima i kompleksnom sastavu, Femevall tablete su topla ženska preporuka u prevazilaženju svih tegoba koje prate prelazno doba žene.

Vaša Esensa!