Molimo sačekajte...

CEVITAL FORTE DIRECT 20 KESICA
Cevital Forte Direct predstavlja idealnu kombinaciju vitamina C, cinka i visokokvalitetnih, standardizovanih ekstrakata plodova acerole i šipka, koji su dodatni izvori vitamina C, ali i drugih vitamina, minerala i jedinjenja sa blagotvornim učinkom na ceo organizam.

Kesice sadrže optimalno balansirani dnevni booster imunog sistema, koji povećava otpornost organizma na infekcije različitog porekla.

Vitamin C deluje sinergistički sa flavonoidima prisutnim u ekstraktima plodova acerole i šipka.
Poruči na ONLINE SHOP-u
Vitamin C je esencijalni nutrijent, odnosno, ljudski organizam nema sposobnost da ga sintetiše. U organizmu se molekuli vitamina C brzo razgrađuju pa je neophodno obezbediti adekvatan unos ovog vitamina svakog dana. Pored svoje najpoznatije uloge „vitamina imuniteta“, značajan je kao izuzetno snažan antioksidans koji pomaže u zaštiti ćelija od oštećenja slobodnim radikalima koji nastaju zbog stresa, pušenja, usled povreda, infekcija, zagađenja, ali i tokom prirodnih metaboličkih procesa. Svojim protektivnim dejstvom na disajne puteve, dodatno pomaže u prevenciji nastanka respiratornih infekcija. Vitamin C favorizuje detoksikaciju organizma, poboljšava resorpciju gvožđa i ima važnu ulogu u održavanju zdravlja kože, kostiju, zuba, krvnih sudova, nervnog sistema i mnogim metaboličkim procesima koji se odvijaju u našem telu.

Cink je esencijalni element sa ulogom katalizatora, sa strukturnom i regulatornom funkcijom u više od 200 metaloenzima koji ga sadrže. Neophodan je za rast i razvoj, seksualno sazrevanje i reprodukciju, prilagođavanje vida u mraku, olfaktorne i gustativne senzacije, skladištenje i otpuštanje insulina i mnoge druge procese u telu. U Cevital Forte Direct granulama, cink se nalazi u obliku cink citrata koji poseduje odličnu bioraspoloživost.

Acerola, plod karipske trešnje, jedan je od najbogatijih izvora vitamina C na svetu. Pored vitamina C, plod acerole sadrži i flavonoide, beta karoten, vitamine B1,B2,B3, B5, kao i minerale magnezijum i kalijum.

Plod šipka je prirodni izvor vitamina C, ali sadrži i mnoge druge molekule koje poseduju biološku aktivnost, kao što su flavonoidi, procijanidini, katehini, antocijanini, karotenoidi i drugi.

Cevital Forte Direct sadrži standardizovane ekstrakte ovih plodova, omogućavajući pojačano dejstvo vitamina C i cinka u borbi za jak imunitet.
  • Vitamin C,
  • Cink (u obliku cink-citrata),
  • Suvi ekstrakt ploda acerole,
  • Suvi ekstrakt ploda šipurka
  • Izvanredna podrška imunom sistemu i superiorna antioksidativna zaštita,
  • smanjuje umor i iscrpljenost,
  • za pravilan metabolizam proteina, masti,
  • ugljenih hidrata i vitamina A.
Deca od 12 godina i odrasli: 1 kesica dnevno. Isprazniti sadržaj jedne kesice u usta, pustiti da se polako otopi i progutati.
Težina: 0.067 kg
Dimenzije: 5 × 6.5 × 10.5 cm
Izdvajamo iz ponude