Meni
Korpa

DEVITAL 2000IU, 50 TABLETA

Devital 2000Iu, 50 Tableta
DEVITAL 2000IU, 50 TABLETA
Opis
Devital 2000 sadrži 2000 IU vitamina D3 u jednoj tableti. Namenjen je za potrebe ishrane kod narušene funkcije imunog sistema, osteoporoze, mijelopatije, hipotonije mišića, autoimunih bolesti štitne žlezde, kao i kod osoba koje su nedovoljno izložene sunčevoj svetlosti.
Sastav
Aktivni sastojak1 tableta100 g proizvodaNRV/PDU**
Vitamin D (holekalciferol)50µg20.83 mg1000%

Delovanje
Vitamin D3 je liposolubilni vitamin neophodan za normalnu apsorpciju (iskorišćavanje) kalcijuma i fosfora u organizmu, pravilan razvoj i mineralizaciju kostiju i održavanje normalnog nivoa kalcijuma u krvi. Vitamin D3 ispoljava imunomodulatorno delovanje i utvrđen je manji broj infekcija kod osoba na suplementaciji ovim vitaminom. Nedostatak vitamina D3 može uzrokovati miopatiju koja se manifestuje mišićnom slabošću, difuznim bolovima u mišićima, kao i otežanim hodom.
Kada se preporučuje primena vitamina D3 u dozi od 2000 IU?  U visokim dozama vitamin D3 je našao primenu kod narušene funkcije imunog sistema, osteoporoze, mijelopatije, miopatije, hipotonije mišića i autoimunih bolesti. 
Koji su osnovni faktori rizika za nedostatak vitamina D3? Tamnija pigmentacija kože, nedovoljno izlaganje suncu, gojaznost, malapsorpcija, starije životno doba. U povećanom riziku su i prevremeno rođene osobe.
Zašto se gojaznim osobama preporučuju veće dnevne doze vitamina D3? Osobe sa prekomernom telesnom težinom imaju veće potrebe za vitaminom D3. Dnevne potrebe za vitaminom D kod osoba čiji je BMI veći od 30 kg/m2 iznose 1600 IU do 4000 IU. Razlog tome je slabija resorpcija i iskorišćavanje vitamina D (koji se deponuje u masnim tkivima). U cilju bolje bioraspoloživosti vitamina D kod gojaznih osoba preporučuje se kombinovana suplementacija vitaminom D i magnezijumom. 
Da li vitamin D3 utiče na poboljšanje raspoloženja? Vitamin D3 se u organizmu ponaša kao hormon koji stimuliše oslobađanje neurotransmitera (prenosioca poruke u nervnom sistemu) serotonina, koji je direktno odgovoran za poboljšanje raspoloženja, povećanje volje i životne i radne energije.
 
Namene
Preporučuje se kod
  • Narušene funkcije imunog sistema
  • Osteoporoze
  • Mijelopatije
  • Hipotonije mišića
  • Autoimunih bolesti
  • Osoba koje su nedovoljno izložene sunčevoj svetlosti

Dodatne informacije

Uputstvo za korisnike
Preporučuje se uzimanje 1 tablete dnevno, uz obrok.

Sastav

Delovanje

Namena

Uputstvo

910,80 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 18354

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.